אחד הדברים החשובים ביותר כאשר אנחנו מתכננים את הבית שלנו הוא השקעה באיטום איכותי. כאשר אנחנו מתכננים את האיטום בבית בין אם אנחנו עושים את השיפוץ או הבנייה לבד או בין אם אנחנו עושים זאת באמצעות קבלן מפתח, חשוב מאוד להתייעץ עם יועץ איטום שמבין בכל הרבדים של איטום. כאשר אנחנו מדברים על איטום נכון ישנם הרבה מאוד אלמנטים שאנחנו צריכים לקחת בחשבון כאשר חלק מהם הוא איטום רצפה, איטום של הקירות, איטום הגג, בור חלחול ועוד. תכנון נכון של כל אותם אלמנטים יבטיח לנו שהבית שלנו לאחר תהליך השיפוץ או הבנייה שלו יהיה מוכן לכל תרחיש, החל ממי הגשמים שלא יצטברו על גג הבית, ניקוזים נכונים שמונעים הצטברויות של מים במקומות שונים ברחבי הבית והגינה, קירות שלא תופסים רטיבות וכך אנו למעשה מגיעים מוכנים לכל תרחיש שעלול לבוא ולגרום נזק לבית. אחד הדברים שיש לשים אליהם לב בקפידה הינו בור חלחול שכן הוא עלול לפתור לנו בעיות רבות ולתת מענה שוטף לצרות נפוצות של הצפות ורטיבויות במרחב הביתי.
מהו בור חלחול?
בור חלחול הינו למעשה בור ניקז שתפקידו המרכזי הוא להוביל את מי הגשמים אל עומק הקרקע. מיקומו נקבע על ידי המהנדס של הפרויקט שלנו או על ידי יועץ הקרקע מטעמו כאשר גודלו ועומקו של הבור ייקבעו בעזרת נתוני השטח כמו גודל הקרקע שעל הבור לנקז, סוג הקרקע, כמות המשקעים הממוצעת שיש באיזור ועוד מספר פרמטרים אחרים. לא רבים יודעים זאת אבל בור חלחול הוא אחד הדברים החשובים ביותר שנבדקים על ידי הרשויות בקבלת טופס ארבע למבנה מסויים, שכן כך הרשויות יודעות שכל מי הגשמים שבאיזור עתידים להתנקז למי תהום ולא יגרמו הצפות או מפגעים סביבתיים באיזור הפרויקט.
מי גשמים שלא מנוקזים בצורה מיטבית ולא מגיעים אל מאגרי מי התהום לא רק יוצרים מפגעים סביבתיים אלא בטווח הארוך עלולים לפגוע ביסודות של הבית שלנו ובכך להחליש אותם בצורה משמעותית עד כדי כך שנצטרך לשקם אותם, תהליך ארוך ויקר לכשעצמו. וכמובן עלולים לגרום לנו להצפות בתור הבית ולנזק ברכוש בטווח הקצר אחרי מי גשמים רבים שיורדים עלינו לעיתים כאשר ישנם סערות חזקות בעונת החורף. בנוסף לכל הנזקים שעלולים להיגרם לנו לבור חלחול יש כמוב גם אלמנט סביבתי וירוק, שכן בעזרתו אנחנו משמרים על מאגר מי התהום של מדינת ישראל
כיצד חופרים את בור החלחול?
חפירות של בור החלחול נקבעת כלי שציינו קודם לכן על ידי מומחה בתחום הניקוז ולאחר מכן עוברת לשלב הביצוע. את החפירה עצמה של הבור נעשה באמצעות מקדח כלונסאות, היות ואנו צריכים לחפור לבטן האדמה, ממש כמו בהנחת היסודות של המבנה. לאחר מכן את הבור נרפד בבד גיאוטכני ואליו נכניס את הצינור שעתיד לשמש לניקוז. סביב הצינור נשים אבני חצץ כאשר הצינור המחורר אוסף לתוכו את מי הגשמים ומנקז אותך לתחתית הבור. הבד הגיאוטכני שעוטף את הבור תפקידו כאמור לוודא שאל הבור עצמו לא יכנסו חול, חלקיקי אדמה ועוד עצמים שיעכירו את מי הגשמים שאנו מנקזים לתור בור החלחול שחפרנו. אל בור החלחול שחפרנו ינוקזו גם מי המזרבים לדוגמא או כל ניקוז אחר שקיים בסביבת הפרויקט שלנו כמו קירות הבית, מים מגינת הבית שלנו ועוד.
לפרטים נוספים אודות חפירת בור חלחול ומידע נוסף מקצועי לגביו צרו איתנו קשר. המומחים של מרכז האיטום הישראלי ישמחו לסייע לכם בכל בעיה או מצב הקשור לתחום האיטום.