אחד הדברים החשובים ביותר שאנו צריכים לשים אליהם לב בעת שאנו בונים בית הוא ניקוז הנוזלים של המבנה שלנו. אנו עושים מאמצים כבירים על מנת לאטום את הבית מכניסה של נוזלים על ידי איטום קירות נכון, איטום נכון של הגג וכמובן התקנת מרזבים שינקזו את הנוזלים מהגג אך מה לגבי ניקוז הנוזלים לאחר מכן והרחקתם מן המבנה. על מנת להרחיק את המים הנוזלים עלינו ליצור צינור ניקוז, אותו צינור ניקוז הינו פתרון אידיאלי להולכת עודפי המים הניגרים מן המבנה והרחקתם ממני.
כיצד פועל צינור ניקוז?
הפעולה של צינור ניקוז היא יחסית פשוטה ותפקידה להוליך את המים לבור חלחול או תשתית ייעודית עירונית כזו או אחרת שאושרה על פי תוכניות המבנה. חשוב לציין כי לא נוכל לנזק את מי צינור הניקוז אל תשתית ביוב למשל. מי הקרקע חודרים אל צינור הניקוז שבנוי בצורה שאוספת נוזלים על ידי חורים קטנים בדפנות של הצינור, המים זורמים כאמור עם הצינור למקום היעודי אליו תוכננו המים להתנקז בהתאם להנחיות של המהנדס ויועץ הקרקע.
כיצד נתקין צינור ניקוז
על מנת להתקין צינור ניקוז בפרויקט שלנו יהיה עלינו לחפור בור או תעלה ייעודית בעומק של בין שישים לשמונים סנטימטרים ואותה נצטרך לרפד בבד גיאוטכני. לתוך הבור נשפוך חצץ ובפנים נמקם כמובן את צינור הניקוז. צינור הניקוז עצמו גם הוא יהיה עטוף בבד גיאוטכני, כאשר במקרה הזה עיטוף הצינור בבד גיאוטכני יעזור לנו לקבל ניקוז טוב יותר של הנוזלים לתוך הצינור וכך גם למנוע סתימות. ברוב המקרים צינור הניקוז יהיה שרשורי, כלומר עשוי משרשראות פלסטיק. הסיבה שרוב צינורות הניקוז עשויים משרשורי פלסטיק היא לאור העובדה שזהו חומר שיותר נוח לעבוד עימו בהיבט של פיתול וסיבוב במידת הצורך ולכן נוח מאוד להציב אותו כמעט בכל תנאי ובכל תוואי שטח. אנו נשתמש בצינור ניקוז בעיקר במבנים תת קרקעיים או מקלטים שמהם נרצה לנקז מים.
על מה עלינו להקפיד בהנחת צינור ניקוז?
אז כאמור כפי שציינו קודם לכן, מטרתו של צינור הניקוז היא לאפשר למי הגשמים או למים אותם אנו מנקזים באמצעות פתרונות אחרים לחלחל למי התהום. על מנת שזה יקרה בצורה המיטבית עלינו לדאוג שהונחתו של צינור הניקוז תעשה בצורה איכותית ומדוייקת. אחד הדברים החשובים שיש לשים אליהם לב הוא לוודא כי צינור הניקוז יהיה עטוף לאורך כל אורכו בבד גיאוטכני. הבד הגיאוטכני למעשה אחראי שהחורים לאורך הצינור ישארו פתוחים על ידי כך שהוא מונע כניסה של חול, אבנים קטנות והיווצרות של בוץ עם אותם חורים. במידה והחורים הללו יסתמו ועם הזמן הצינור לא יעשה את העבודה שלו כשורה. כמו כן מומלץ מאוד לסגור את פתח הצינור בהתאם להנחייתו של יועץ הקרקע או המהנדס של הפרויקט על מנת שלא ינצלו את הפתח בעלי חיים למשל למקום מגורים, דבר שגם כן עלול לסתום את הצינור ולפגוע בתפקוד שלו עם הזמן. את פתח צינור הניקוז ניתן לסגור במגוון דרכים כאשר הנפוצות ביותר הן מחסום רשת או באמצעות מכסה בטון. כיום כמעט בכל פרויקט בניה של בית פרטי או בית עם גינה יש צינור ניקוז ולכן במידה ואתם בונים בית כזה ולא דיברו אתכם על צינור ניקוז כדאי מאוד לשוחח על האופציה הזו עם המהנדס של הבית האחראי הפרויקט.
לפרטים נוספים אודות הנחת צינור ניקוז ומתן פתרונות איטום נוספים, צרו איתנו קשר ונשמח לעזור